Webinar Digital Clean Up Day

Wanneer

7 maart 2024    
14:00 - 15:30

Waar

Webinar Digital Clean Up Day

In de digitale wereld creëren we met elkaar een enorme hoeveelheid afval. We produceren en bewaren veel data die we nooit meer raadplegen. Denk aan e-mails met grote bijlagen, bestanden, apps, dubbele foto’s en video’s. Daarnaast draagt de steeds groeiende consumptie van ICT ook bij aan grote hoeveelheden e-waste.

De Buyer Group ICT, ISIT-BE en de NCDD organiseren op 7 maart 2024 (14u-15u30) samen een webinar in de aanloop naar Digital Clean Up Day. In het webinar gaan we in op concrete tools en praktijkvoorbeelden die helpen om in jouw organisatie bewustzijn te creëren over het belang van het opschonen van data en om te delen hoe andere organisaties dit aanpakken. Naast het verminderen van het energieverbruik van jouw organisatie, rem je zo ook de steeds groeiende benodigde opslagcapaciteit. Uiteraard gaan we ook in op waar publieke organisaties rekening mee moet houden in het kader van de regelgeving rond archivering en openbaarheid van documenten.

Wat is Digital Clean Up Day? Tijdens deze internationale actie, die elk jaar op de derde zaterdag van maart plaatsvindt, wordt aandacht gevraagd voor het belang van het opschonen van onze digitale voetafdruk. Inmiddels zijn verschillende tools en goede voorbeelden ontwikkeld die ingezet kunnen worden om zelf aan de slag te gaan. enerzijds door onze digitale gegevens op te schonen en anderzijds door onze digitale apparatuur een tweede leven te bieden.

Ben je benieuwd hoe jij grip kan krijgen op de digitale footprint van jouw organisatie? We zijn het programma nu aan het vormgeven en houden jullie op de hoogte. In elk geval hebben sprekers van ISIT-BE en de Gemeente Amsterdam al bevestigd!

In het aanmeldformulier kun je ook aangeven of je specifieke vragen hebt die je graag beantwoord zou zien!

Uiterlijk een week voor het webinar ontvang je een agenda-uitnodiging met Teams-link.

Aanmelden voor het webinar

Persoonsgegevens die worden verzameld in dit formulier worden enkel gebruikt voor de organisatie van dit Webinar. Wanneer je aangeeft van één of meerdere van de organiserende intiatieven meer informatie te willen, zullen zij met dat doel contact met je opnemen.