Webinar door ISIT BE: Leer van het eco-design framework van Airbus (SopraSteria) en BNP Paribas Personal Finance!

Wanneer

2 mei 2024    
15:00 - 16:00

Waar

Duurzame digitalisering gaat over landsgrenzen, daarom brengen we graag dit webinar, georganiseerd door het belgische ISIT onder de aandacht. Het webinar biedt een unieke kans op kennisdeling en uitwisseling in het Europese speelveld van duurzame digitalisering.  

Tijdens het webinar zullen Airbus (in samenwerking met SopraSteria) en BNP Paribas Personal Finance hun luisteraars meenemen in het proces van  creatie en implementatie van hun eigen eco-design raamwerk (geïnspireerd door bestaande raamwerken zoals GR491). 

Eco-design is een aanpak voor continue verbetering, gericht op het in aanmerking nemen van milieu- en maatschappelijke kwesties vanaf de ontwerpfase van een product of dienst. Het doel is om de IT-middelen te beperken en de milieu- en sociale prestaties gedurende de hele levenscyclus te verbeteren. 

 Met dit in gedachten heeft het Franse INR (Institut du Numérique Responsable) GR491 gecreëerd, een gids die praktische aanbevelingen biedt om organisaties te helpen de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met het ontwikkelen van digitale diensten die verantwoord zijn. Er bestaan ook andere instrumenten om deze aanpak te volgen (RGESN, SDIA). 

Gewapend met deze middelen en geconfronteerd met de groeiende behoeften van organisaties op het gebied van eco-design, hebben Airbus, Sopra Steria en BNP Paribas Personal Finance deze instrumenten gebruikt om hun eigen referentiekader te creëren, dat intern toepasbaar is, om effectief te kunnen reageren op hun duurzaamheidsuitdagingen.  

Carole Elgoyhen, Jérôme Barré, Laurie Servais en Florent Brodziak zullen tijdens het webinar ingaan op de creatie en implementatie van hun repositories.  

Het webinar is Engelstalig.

Mis deze unieke kans niet om hun zeer waardevolle bevindingen te horen en schrijf je snel in via de aanmeldingslink!