Webinar Responsible Computing als de basis voor een sustainability raamwerk

Wanneer

30 mei 2024    
11:00 - 12:00

Ben je benieuwd hoe je op een leuke en uitdagende manier de volgende stap kan zetten in de richting van digitale duurzaamheid? Meld je dan aan voor het webinar Responsible Computing als de basis voor een sustainability raamwerk. Op donderdag 30 mei van 11:00 uur tot 12:00 uur.

Tijdens deze eerste editie van de inhoudelijke webinar serie van de NCDD gaan we, samen met Ronald Meijer en Jan Schravesande van IBM in op het onderwerp Responsible Computing als de basis voor een sustainability raamwerk. We verkennen het onderwerp aan de hand van het boek van de hand van de sprekers zelf: Duurzame IT is geen Illusie. We bespreken de basis. We laten zien wat er inmiddels op de website van responsiblecomputing.net te vinden is en hoe je een self-assessment kan doen. 

Neem deel aan het webinar en ga van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Hoe? Tijdens het webinar zal specifiek worden ingegaan op de vraag “Hoe maak je de volgende stap in duurzaamheid.” Hoe zou jij of jouw organisatie een volgende stap kunnen zetten? En hoe maak je dit leuk en uitdagend. We hebben een spel bedacht wat je daarmee zou kunnen helpen.  

Tijdens het webinar wordt ruimschoots aandacht besteed aan mogelijkheden in de praktijk. Er zijn veel mogelijkheden en technologie voorhanden. We hebben er een paar uitgepakt en gekeken wat de daadwerkelijke besparing is die je kan realiseren. Denk hierbij aan right sizen infrastructuur, code validatie en verantwoord gebruik van AI. 

Het doel van het webinar is om te informeren, inspireren en activeren, met daarbij de aandacht en ruimte voor ontmoeting en kennisdeling. We sluiten het webinar af met een gezamenlijke discussie en vragenronde, een unieke kans om je vragen te stellen aan experts Jan en Ronald en ook je eigen kennis en ervaring uit te wisselen met de andere aanwezigen. 

Meld je nu aan!