IT en duurzaamheid centraal in nieuwe aflevering van de Podcast ‘Duurzaam Digitaal’

In de nieuwste aflevering van de populaire podcast Duurzaam Digitaal gaan presentatoren Anne van Esch en Karen van der Zanden in gesprek met Maaike Maranus, Director of Sustainability bij Conclusion, over de cruciale rol van digitalisering in de transitie naar een duurzame maatschappij. Maranus belicht hoe IT de “backbone” van onze samenleving vormt en welke stappen bedrijven kunnen nemen om hun digitale systemen duurzamer te maken.

Tijdens het gesprek deelt Maranus inzichten over de magie van IT – van levensreddende algoritmes tijdens de COVID-pandemie tot de uitdagingen van de ecologische voetafdruk van digitale infrastructuren. Ze benadrukt dat hoewel digitalisering essentieel is voor innovatie, bedrijven en overheden verantwoordelijk zijn voor het verkleinen van de negatieve impact op milieu en grondstoffen.

“Digitalisering is de ruggengraat van onze maatschappij en van de duurzaamheidstransformaties waar we middenin zitten,” zegt Maranus. Ze roept bedrijven op om kleine, praktische stappen te nemen, zoals het verlengen van de levensduur van hardware en het optimaliseren van energieverbruik, om zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.

De aflevering biedt luisteraars niet alleen inzichten, maar ook concrete tips om hun organisatie groener te maken. Zo bespreekt Maranus het Sustainable Two Model van Conclusion, dat bedrijven helpt om kansen te benutten en hun digitale systemen duurzamer te transformeren.

Luister de podcast nu op:


Over de Podcast Duurzaam Digitaal

Deze podcastserie komt tot stand in een samenwerking van Highberg met de NCDD vanuit de behoefte om bij te dragen aan het verduidelijken van diverse onderwerpen rond duurzame digitalisering. Vanuit verschillende perspectieven belichten de sprekers hun zienswijze met als doel vanuit maatschappelijk belang de awareness rond de verschillende topics te verhogen. Kortom, dit is dé podcast waarin de rol en het belang van digitalisering in de duurzaamheidsopgave geduid wordt op basis van verhalen, inzichten en ervaring!

Disclaimer NCDD