NCDD verwelkomt Schuberg Philis als nieuwe deelnemer

We zijn blij dat wij nòg een nieuwe deelnemer mogen verwelkomen bij de NCDD: Schuberg Philis. Ilja Heitlager (Chief Innovation Officer) & Aron van der Sanden (Partner manager en aanjager van duurzaamheid) zullen Schuberg Philis vertegenwoordigen binnen de coalitie. 

Schuberg Philis, opgericht in 2000, is naar eigen zeggen een IT-bedrijf voor de vitale industrie van Nederland en werkt vooral aan zogeheten ‘mission critical’ IT-trajecten. Het vertrekpunt hierbij is altijd de vraag achter de IT-vraag: wat is het strategische doel dat moet worden bereikt en wat zijn de echte uitdagingen voor de business? Het gaat het IT-bedrijf dus om het ontwikkelen en het toekomstbestendig maken van IT-oplossingen in het hart van de business. Dit doen zij voor klanten als NS, PostNL, Havenbedrijf Rotterdam en alle grootbanken in Nederland.

Dit gaat volgens Schuberg Philis niet alleen over IT, maar ook over schaalbaarheid, stabiliteit, wendbaarheid, veiligheid en flexibiliteit, duurzaamheid waardoor concurrentievoordeel wordt gecreëerd of behouden. Om dit te realiseren maakt het IT-bedrijf gebruik van expertise op het gebied van cloud, security & trust, data, software om digitale transformaties waar te maken.

Vanuit hun klanten krijgen ze veel vragen over duurzaamheid. Ook hebben steeds meer bedrijven interesse in genAI. Schuberg Philis doet onderzoek naar het gebruik en footprint van modellen voor genAI, in samenwerking met de VU. 

Duurzame Digitalisering speelt al lange tijd een belangrijke rol binnen Schuberg Philis. Zo hebben ze al in 2012 een project gestart over Groene IT, samen mat Patricia Lago van de VU. In 2019 kwamen ze in contact met Marjolein Bot en zijn zo betrokken geraakt bij het Leap programma waar de NCDD uit is ontstaan, met destijds de focus op het groener maken van datacenters en de overstap naar de cloud. Kennis over het lagere energieverbruik van de Cloud was toen nog beperkt. Hier hebben ze aan verder gewerkt via het programma LetsGo, een samenwerking waar ze nu nog de penvoerder van zijn. Schuberg Philis is dan ook al betrokken bij de coalitie vanaf het eerste uur en nu ook formeel deelnemer. 

Over de motivatie om nu ook formeel aan te sluiten bij de coalitie zegt Ilja “onze purpose is Tech for Good, we willen technologie voor het betere inzetten en hebben een sterke intrinsieke motivatie om ons met dit thema bezig te houden. We zijn al betrokken geweest bij het Leap project en dit breiden we graag uit met deelname aan de NCDD.” Als deelnemer van de NCDD wil Schuberg Philis gebruik maken van het kennisnetwerk, ook om breder met klanten en leveranciers in gesprek te gaan over behoeftes en oplossingen op het gebied van digitale duurzaamheid, bijvoorbeeld  rond het thema AI. “Duurzaam en digitaal zijn enorme drijvers voor innovatie. Digitale Duurzaamheid is goed om over te delen, dit zijn we met zijn alle verplicht aan de maatschappij” , aldus Ilja.  

Welkom bij de coalitie Ilja en Aron, namens Schuberg Philis! Samen zijn we weer een stapje dichter bij een duurzaam digitaal Nederland.