NCDD verwelkomt Windesheim als nieuwe coalitiedeelnemer

De NCDD breidt haar netwerk verder uit met Hogeschool Windesheim als nieuwe coalitiedeelnemer. De hogeschool onderscheidt zich door te focussen op duurzaamheid binnen zowel het curriculum als de bedrijfsvoering. Met hun brede expertise op het gebied van ICT-onderwijs en een duidelijke toewijding aan maatschappelijke transities, is de deelname van Windesheim een waardevolle versterking voor de coalitie.

Hogeschool Windesheim

Windesheim werkt, met 27.000 studenten en 2.750 medewerkers, aan een drietal pijlers: Dichter bij de wereld, Dichter bij elkaar en Dichter bij jezelf. Vanuit deze pijlers streeft de hogeschool ernaar maatschappelijke transities te ondersteunen. Dit is sterk verwerven met hun onderwijsprogramma’s, zoals het HBO-ICT programma waar Bertrand Weegenaar actief bij betrokken is. Bertrand vertegenwoordigt Windesheim binnen de NCDD en is werkzaam als HBO-ICT docent bij hogeschool Windesheim. Bertrand houdt zich momenteel veel bezig met het ontwerpen van het nieuwe HBO-ICT curriculum, waar meer focus aangebracht wordt op het belang van duurzaamheid in het onderwijs. “De werkzaamheden die ik uitvoer en projecten die ik coach, moeten te linken zijn aan één of meerdere SDG’S. Dit maakt dat ik ook vanuit de rol als Adviseur Duurzaamheid naar deze projecten kijk”, aldus Bertrand.

Duurzame digitalisering

Duurzaamheid speelt op organisatorisch niveau een grote rol binnen Windesheim. Zo zet de afdeling Informatievoorziening en Technologie (IVT) actief in op duurzame ICT-oplossingen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar vraagstukken rondom GreenOps en duurzame inkoopstrategieën.

Motivatie voor aansluiting bij de NCDD

Windesheim ziet veel potentieel in de samenwerking met de NCDD. In hun ogen is de NCDD hét platform om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen op het gebied van duurzame digitalisering. “We zijn op zoek naar hoe grote organisaties omgaan met specifieke vraagstukken”, legt Bertrand uit. “Maar we willen bestaande organisaties ook helpen met vraagstukken rondom duurzame digitalisering.” Door samen te werken met andere coalitiedeelnemers, hoopt Windesheim een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de digitale sector en studenten tegelijkertijd klaar te stomen voor een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat

De NCDD kijkt uit naar de gezamenlijke inspanningen met Windesheim om de digitale wereld duurzamer te maken.

Welkom Windesheim!