Successen moet je delen en daarom laten we graag nieuw coalitielid Wigo4IT aan het woord over hun succesvolle digitale CleanupFest. Lees verder om te zien hoe een tijdsinvestering van slechts enkele uren niet alleen veel meer CO2 kan besparen dan verwacht, maar ook zichzelf als binnen een maand terug kan verdienen. Dit succesvoorbeeld laat zien dat milieuwinst en kostenbesparing wel degelijk hand in hand kunnen gaan.
Wigo4it is met 150 medewerkers te klein om voor FinOps een dedicated team aan te stellen. Als alternatief organiseerden zij 30 augustus 2023 ons CleanupFest. In 4 uur tijd namen 20 collega’s alles onder de loep om, waar mogelijk, overbodige kosten eruit te snijden. Vooraf hoopten ze op een succes van 8000 euro besparing per jaar. Vanuit de gedachte dat hun CleanupFest qua manuren zo’n 8000 euro zou kosten. De daadwerkelijke uitkomst is een besparing van 8693 euro per maand. Deze vier uur heeft zich dus in één maand terugverdiend!
Cloud-waste = eco-waste.
Een mooi resultaat, natuurlijk: 285 euro besparing per dag. Maar een groot deel van de kosten had óók kunnen worden voorkomen. Zo kwam WiGo4IT er achter dat ze betalen voor recourses in de cloud die ze helemaal niet nodig hadden en die wel flink wat energie verbruikten. Als je weet dat 104.316 euro 8% van hun jaarlijkse cloud spend is, hebben ze daar nu een x percentage CO2-reductie mee behaald.
Kortom, van dit sprekende voorbeeld leren we dat digital cleanup een kleine investering is in termen van tijd, met een groot resultaat in CO2 besparing, maar ook kosten! Bovendien heeft het cleanup fest een positieve impact op bewustwording en gedrag, waa kosten laag blijven.
Voor 5 gouden tips wat je als IT engineer zelf kan doen om niet alleen milieu impact te beperken, maar ook kosten te besparen, kijk eens hier: https://www.wigo4it.nl/techorama-2023/duurzame-tips/ en ga vooral zelf aan de slag! Samen met WiGo4IT wensen we iedereen veel succes met hun eigen digitale schoonmaak!