NCDD verwelkomt KPMG als nieuwe deelnemer

We mogen alweer een nieuwe deelnemer verwelkomen bij de NCDD: KPMG. Christian Siegers & Eelco Lambers zullen KPMG vertegenwoordigen binnen de NCDD.   

Christian Siegers en Eelco Lambers zijn beiden werkzaam als Senior Manager bij KPMG Nederland, in het ESG voor Technologie en Data domein. Eelco richt zich voornamelijk op het data domein en Christian op het architectuur en technologie domein. Zo helpen ze helpen organisaties bij het integreren van duurzaamheid in hun digitale strategieën, zodat ze toekomstbestendig kunnen opereren. Dit omvat alles van het ontwikkelen van groene IT-oplossingen tot het adviseren over duurzaamheidsbeleid en -rapportage. 

KPMG zet zich actief in voor duurzame digitalisering, wat inhoudt dat ze organisaties ondersteunen bij het creëren van digitale oplossingen die zowel ecologisch als  economisch verantwoord zijn. Enkele voorbeelden van onderwerpen waar KPMG zich mee bezig houd zijn het opzetten van trainingen voor het creëren van Awareness rondom ESG tot het optimaliseren van datacenters om energieverbruik te verminderen, het bevorderen van circulaire economie door middel van technologie, en het helpen van bedrijven om duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsmodellen door gebruik te maken van data-analyse en AI. 

Over de motivatie om aan te sluiten bij de NCDD zeggen Christian en Eelco het volgende: “Onze motivatie om aan te sluiten komt voort uit onze overtuiging dat samenwerking essentieel is voor het bereiken van duurzame doelen. Door deel te nemen aan de NCDD, kunnen we onze expertise in duurzame digitalisering delen en tegelijkertijd leren van andere toonaangevende partijen binnen het netwerk. Bovendien stelt het ons in staat om samen te werken aan sectorbrede standaarden en initiatieven die de digitale transformatie in Nederland duurzamer maken.” 

Door samen te werken met de NCDD hopen ze verschillende dingen te bereiken. Ten eerste willen ze bijdragen aan het ontwikkelen van better practices en standaarden die bedrijven kunnen helpen bij hun duurzame digitalisering. Daarnaast zien ze het als een kans om hun eigen kennis en inzichten te verdiepen door te leren van de ervaringen en innovaties van andere leden. Ten slotte hopen ze samen met de NCDD en haar deelnemers impactvolle projecten te realiseren die bijdragen aan een duurzamere digitale economie. 

Welkom bij de coalitie Christian en Eelco, namens KPMG! Samen zijn we weer een stapje dichter bij een duurzaam digitaal Nederland.