Nieuwe publicatie: Green IT, op weg naar digitale duurzaamheid

Recent is de publicatie ‘Green IT, Op weg naar digitale duurzaamheid’ verschenen. NCDD-deelnemer Vincent van Vliet (ABN AMRO) heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit informatieve boek wat we graag onder de aandacht brengen.  

Over het boek

De auteurs omschrijven het boek als volgt: IT heeft een voetprint. Zakelijk wordt er veel IT gebruikt, maar ook in de privésfeer gebeurt het meer en meer. Door de juiste keuzes te maken kun je een mooie bijdrage leveren aan het oplossen van de klimaatproblematiek. Daar zijn veel mogelijkheden voor. Green IT beschrijft hoe je IT kunt gebruiken terwijl je let op de impact op de wereld om je heen, met behulp van een handig stappenplan. Dat kan op veel niveaus: van CIO tot directeur-grootaandeelhouder en van middenmanager tot de productieafdeling. Er valt winst te behalen, van de gebruiker tot de keuze voor datacenters en energieleveranciers, en alles daar tussenin. 

Het boek bevat theorie, gecombineerd met de nodige praktijkvoorbeelden. Zo bevat het boek diverse Nederlandse casussen en zijn er interviews met onder andere AFAS, Lenovo, TNO, Rijksuniversiteit Groningen en ABN AMRO opgenomen waarin deze organisaties uit de doeken doen hoe zij tegen duurzame IT aankijken. De kracht van het boek is de combinatie van achtergrond met concreetheid. Aan de hand van een model vind je handvatten om jou als manager te helpen duurzame IT in te zetten en toe te passen. 

Bestel het boek hier.