Zo is thuiswerken beter voor het klimaat en je portemonnee

Jelle Attema sprakt met Intermediair.nl over de Handleiding Op Weg Naar Een Emissieloze Online Thuiswerkplek dat in november 2023 is gepubliceerd.

Zo is thuiswerken beter voor het klimaat en je portemonnee

Thuiswerken lijkt goed voor het klimaat: we stappen immers minder vaak in de auto. Maar is dat ook zo? Met deze tips maak je je thuiswerkdag minder vervuilend – en minder duur.
Natuurlijk, niet in de auto stappen is goed voor het klimaat. Maar dat is maar een deel van het verhaal, want als je thuiswerkt zorg je op andere manieren voor extra uitstoot. Zeker als je ook nog een werkplek op kantoor aanhoudt en die gewoon verwarmd of gekoeld wordt terwijl jij thuis bent.

De Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering heeft de gids Op weg naar een emissieloze online thuiswerkplek geschreven, vol met tips om ervoor te zorgen dat je thuiswerkplek voor minder uitstoot zorgt. Er blijkt vooral veel winst te behalen in de manier waarop we met apparaten omgaan. ‘De grootste bron van vervuiling is de laptop die op je bureau staat’, stelt Jelle Attema, die als hoofdschrijver aan de gids heeft gewerkt.

Lees het volledige artikel op intermediair.nl